Miért imádjuk az őszi esküvőket?

A legtöbben bele sem gondolnak abba a lehetőségbe, hogy ne nyáron, a forróságban tartsák meg a lakodalmat. Pedig számos előnye van egy téli, illetve jelen esetben egy őszi esküvőnek is. Az elmúlt években rendkívül sokan szerették meg ezeket a hónapokat, így ebben a cikkben összegyűjtöttük azokat a dolgokat, amik miatt egy őszi színes esemény is tökéletes lehet.
Miért imádjuk az őszi esküvőket?

Mik az őszi esküvő előnyei?

Minden évszaknak megvan a maga szépsége, főleg, ha a különböző rendezvényekről van szó. Egy ilyenkor tartott lakodalom például rendkívül különleges és egyedi is lehet egyben.

Őszi esküvő helyszín

Szeptemberben még viszonylag normális időben sötétedik, ám novemberre már lesznek olyan esetek, amikor már négy-öt óra környékén lemegy a nap. Ezt minden esetben figyelembe kell venni, főként, ha az őszi esküvő helyszínének kiválasztásáról van szó. Fontos, hogy a rendezvényközpont jól ki legyen világítva, mind a beltér, mind a kültér szempontjából. A korai sötétedésnek köszönhetően a dekoráció szépsége a fénytechnikában is megjelenhet, így a buli is hosszabbra nyúlhat. Miután már késő délután lemegy a nap, így már ekkor indulhat a parti, ráadásul hajnalban is tovább táncolhatunk, hiszen az első sugarak is később jelennek meg.

A csodálatos színek

Az egyik legszebb évszak esetében nemcsak a hosszantartó lakodalom az előny, hanem a varázslatos árnyalatok is. Ilyenkor nyugodtan játszhatunk a színekkel, hiszen ilyenkor számos megoldással vihetünk bele egyediséget a csokorba és a kiegészítőkbe egyaránt. Akár még a ruhában is jelenhet meg valami apróság, ami az őszre emlékeztet bennünket.

Ilyenkor a legjobb a fotózás

Miután napközben még nincs túl hideg, ám már a nyári forróság is elmarad, így nyugodtan, akár órákon keresztül is fotózkodhatunk. A napsugarak szöge is jóval másabbak, így sokkal szebb képek készülhetnek egy októberi szombaton. Emellett fontos megemlíteni, hogy ilyenkor a smink is tartósabb, nem folyik el, ahogy a vőlegény sem sül bele a szmokingjába.

A hangulat

Ősszel valahogy az emberek hangulata is máshogy alakul. Nem fáj a fejük a meleg miatt, nem kell fázniuk, tehát a közérzetük is jobb. Ezáltal többet és jobb ízűen fognak enni a vacsorából, ráadásul a táncnál is jobban bírják majd a gyűrődést. A meghívott vendégek már nem a nyaralásukat töltik, ám már pihentebbek és készen állnak egy utolsót bulizni a téli hónapok előtt.

Összegezve

Bár sokan szeretnek nyáron esküvőt tartani, számos előnye lehet egy októberi szombatnak is. A fotózás szempontjából nincs túl meleg, sokkal szebbek a színek, ráadásul a meghívott vendégeknek is sokkal jobb a hangulata. Ne feledkezzünk meg arról a tényről sem, hogy mivel a nap korábban meg le és később kel fel, így a parti is sokkal tovább tarthat, mint általánosságban.

Kapcsolódó cikkek

Romantikus hétvégi program Budapesten: próbáld ki a sétahajózást!

Romantikus hétvégi program Budapesten: próbáld ki a sétahajózást!

Nagyszerű hétvégi program lehet számodra egy szuper sétahajózás, amely segít jobban megismerni a fővárost.

Hotel Clark, Budapest - szálloda a Lánchíd lábánál

Hotel Clark - A városi legenda

Az egyik legszebb kilátással rendelkező budapesti hotel.

Miért imádjuk az őszi esküvőket?

Miért imádjuk az őszi esküvőket?

Az őszi esküvő helyszín kiválasztásánál fontos szerepe van a fényeknek és a fotózási lehetőségeknek. Ilyenkor csodásak a színek és a vendégek hangulata is.