Maldív-szigetek

10 érdekesség a Maldív-szigetekről.
Maldív-szigetek nyaralás - Paradise Island Resort, Sheraton Maldives Full Moon Resort, The Sun Siyam Iru Fushi Hotel

1. A Maldív-szigetek kb. 1200 szigetből és kb. 26 atollból (korallzátonyokból felépülő, gyűrű alakú sziget) áll, melyekből csak kb. 200 emberek által lakott. 110 szigeten hotelek és resortok üzemelnek, a maradékon laknak a helyi lakosok. A világ legkisebb szigetei is itt találhatók, ezek területe csupán néhány négyzetméter. Az Maldív-szigetek 99%-át víz borítja. Az ország neve a szanszkrit "maladvipa" kifejezésből származik, ami virágfüzért jelent.

2. Ha az ember a Maldív-szigetekre gondol, egyből a csodálatosan fehér homokos strandok jutnak az eszébe. Azt viszont már kevesen tudják, hogy ez a csodálatos fehér homok nem más, mint a papagájhalak ürüléke. Becslések szerint egy felnőtt papagájhal évente 1 tonna homokot „állít elő”.

3. A szigeteken decembertől áprilisig tart a száraz évszak, turistaként ekkor érdemes ide látogatnod. Május és november között az ég kicsit felhősebb, jóval több eső esik, ám a búvárkodás szerelmeseinek sok meglepetést tartogat ez az időszak, ilyenkor a víz alatti látási viszonyok jelentősen megnövekednek, ezáltal fokozva a merülés élményét. Az óceán egyébként egész évben kellemesen meleg.

4. A kókuszpálma az ország jelképe. Akár 30 méter magasra is megnőhet, és 100 évig is élhet. Ám nem árt az óvatosság, termése, a kókuszdió, könnyen a fejedre eshet.

5. A szigetcsoport közel fekszik az egyenlítőhöz, következésképpen a napsugárzás nagyon erős. Ha szeretnéd óvni bőröd épségét, legalább 50 faktoros naptejet vigyél magaddal.

6. A Maldív Köztársaság kultúrák olvasztótégelye, a lakosság indiai, szingaléz és maláj származású. Az emberek nyitottak, közvetlenek, barátságosak. A helyiek által lakott szigeteken is szinte mindenki beszél angolul.

7. Az ország hivatalos vallása az iszlám, ennek megfelelően a helyiek által lakott szigeteken nem árulnak alkoholt, külföldről behozni is szigorúan tilos. A monokinizés és meztelen fürdőzés szintén tabu.

8. A fővárost, Malét csak akkor érdemes megnézned, ha szenvedélyesen rajongsz a mecsetekért, minaretekért, ezeken kívül túl sok látnivaló nincs a fővárosban. Érdekesség, hogy itt csak utcanevek vannak, házszámok nem.

9. A szigetekre gyorshajóval vagy hidroplánnal viszik az utasokat. A tengeribetegeknek erősen ajánlott gyógyszer bevétele legalább fél órával a gyorshajós utazás előtt.

10. Míg a hátizsákos turisták a helyiek által lakott szigeteket választják, az igazi luxusért a resortokba kell menni, ahol ízlésesen berendezett bungallók, kristálytiszta strandok, finom ételek és szakképzett személyzet gondoskodik a tökéletes vakációról. Jó szívvel ajánljuk az alábbi szállásokat, hoteleket:


A Paradise Island Resort 4* a megfizethetőbb helyek közé tartozik. Közel van a repülőtérhez, így kiváló választás azoknak, akik a fárasztó repülőút után nem akarnak újra hidroplánra ülni, vagy hosszú ideig hánykolódni egy gyorshajón. Super beach bungalók**** (Paradise Island) és vízi villák***** (The Haven Maldives) közül lehet választani.

A Sheraton Maldives Full Moon Resort 5* Spa felsőbb kategória, a repülőtérről gyorshajóval mindössze 15 percre fekszik.

A The Sun Siyam Iru Fushi Hotel 5* álom luxuskivitelben. Életre szóló élmény egy itt eltöltött vakáció.

Kapcsolódó cikkek

Mianmar felépített egy fővárost, már csak a turisták hiányoznak

Mianmar

Mianmar egy különös hely, a cikkből kiderül, hogy miért.

Szingapúr

Szingapúr

Helyiekkel történt beszélgetések és személyes benyomások alapján bemutatjuk Szingapúrt.

Rio de Janeiro - érdekességek első kézből

Rio de Janeiro

Brazíliában nagy a társadalmi szakadék. Nagyon sok a gazdag, és a nagyon szegény.