Irány Melbourne!

Melbourne Ausztrália egyik legnagyobb városa, Victoria állam fővárosa. Az Economist Intelligence Unit rangsora szerint a világ egyik legélhetőbb városa.
Miért jó hely Melbourne?

Az ausztrál nagyváros már többször is elnyerte a „világ legélhetőbb városa” címet. Miért is?

  1. Tapas és pintxos: A „Naked for Satan” tetőteraszos (rooftop) étteremben baszk és spanyol ételeket lehet enni, többek között tapas-t és pintxos-t, utána egy hideg almabort (cider) is megihatunk. Itt minden nagyon finom.

  2. A Ponyfish Island bárban éjjel-nappal ihatunk valamit. A bár egy gyalogos híd alatt található. Naplemente, ételek, italok – tipikus Melbourne-hangulat.

  3. A Rose Street Market (művész kiállító vásár): itt a legtehetségesebb művészek és tervezők műveivel találkozhatunk. Többek között különleges hűtőszekrény-mágneseket is találhatunk.

  4. Itt minden van, ami nem mindennapi: az elegáns QT Hotel extravagáns, szép, és kissé bohókás. Ez a különleges hely a központban található, és hozzá illően Melbourne legdivatosabb kerületében. A hotelban levő cukrászda és a tetőterasz sem kevésbé jó hely.

  5. Industry Beans - itt nem fogyaszthatunk el egy reggelit anélkül, hogy egy Instagram-postot ne készítenénk. Nagyszerű saját pörkölésű kávét lehet itt inni, és ehhez villásreggelit enni, például, tojás, cukkinivel és desszert. Az Instagramon a #foodporn taggel érdemes posztolni.

  6. Melbourne-ben világhírű street art művek találhatók. A Hosier Lane szinte teljesen ki van díszítve spray-vel. Némi szerencsével még olyan különleges művekre is ráakadhatunk, mint egy Banksy faldíszítmény.

  7. A Glamorama bár, éjszakai klub, nighklub. Divatos esti szórakozóhely. Különleges italok, például pirított kókuszdióval készült csokoládéital, és különleges harapnivalók (bar food) is találhatók.

  8. Lásd a Melbourne Vintage a Facebookon. Melbourne belvárosában a Fitzroy negyedben megszámlálhatatlan üzlet van. Csak nehéz megfizetni.

  9. Brighton Beach (Melbourne külvárosa, tengerpart) az élénk színű vityillóival (Brighton Bathing Boxes). Jó kis fotóháttér.

  10. Melbourne-i szállások itt!

2021. szeptemberében volt egy földrengés a városban, az ilyen volt:

Kapcsolódó cikkek

Argentína

Argentína

A cikkben sok érdekességet tudhatsz meg Argentínáról.

Nepál

Nepál

Nepál klasszikus étele a Dhal Bat, ami lencséből és rizsből áll. A cikkben további infókat olvashatsz Nepálról.

Mexikói utak állandó kérdései - mit, hogyan, mennyiért

Mexikói utak állandó kérdései - mit, hogyan, mennyiért

Mennyibe kerül egy mexikói nyaralás? Mikre kell figyelni a beutazáskor? Veszélyes hely Mexikó? Vannak cápák? Lehet autót bérelni?