Thaiföld

Thaiföld, Bangkok, a világ legnagyobb étterme.
Thaiföld, Bangkok

Thaiföld fővárosa, Bangkok. Bangkok hivatalos neve a Guinness Rekordok Könyve alapján a világ leghosszabb fővárosneve, 168 betű, ha a thai írásmódot nézzük, 139 betű latin betűkkel: Krung Thep Maha Nakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Yutthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udom Ratchaniwet Maha Sathan Amon Phiman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit.

Royal Dragon restaurant, Bangkok
A világ egyik legnagyobb étterme. 16 000 m2 alapterület, 25 000 tányér, 400 étel az étlapon, 5000 vendégnek hely. Halra és tengeri gyümölcsökre specializálódott étterem. Óránként 3000 ételt főznek. A pincérek görkorcsolyával közlekednek, hogy a konyhától eljusson az étel a vendégek asztaláig. Folklór műsor, thai-box meccs, karaoke show is kifogható itt.

Recycling

Wat Lan Kuat, Thaiföld legszokatlanabb buddhista temploma, a kambodzsai határ közelében. Nem fából, vagy téglából épült, hanem barna sörösüvegekből. 1984 óta építik, már 20 épület áll a területen. Még a wc házikó is ebbő készült.

Dongódenevér

A világ legkisebb emlőse. 33mm-es, max. súlya egy felnőtt példánynak 2 gramm. Régen csak Thaiföldön volt megtalálható, ma már a szomszédos Burmában is.

"Same, same, but different"
jellegzetes duma a bangkoki piacon az árusok részéről, a hamisított márkás cikkekre

Mentők

Óránként elütnek három embert Thaiföldön a statisztika szerint.
9 millióan élnek Thaiföld fővárosában, Bangkokban. Majdnem ugyanennyi autó, motor van. Bangkokban a legkönnyebb a világon autóbalesetben meghalni. Bár óránként elütnek három embert Thaiföldön, nincs állami mentőszolgálat. Vannak viszont önkéntesek (nappal ugyanez a férfi az autómentő szolgálatnál dolgozik, éjjel segít az autójával önkéntesen az utakon), általában még a rendőrség előtt odaér egy baleset helyszínére. Még csak nem orvosok ezek az önkéntesek, csak abban segítenek, hogy eljusson a sérült a kórházig.

A híres ikerpár

Eng és Chang Bunker 1811-ben született, a felsőtestük összenőtt. Akkor még Sziámnak hívták Thaiföldet. Innen jön a sziámi ikrek név tehát. Eng és Chang egy amerikai testvérpárt vett el feleségül. 4-en aludtak egy ágyban, középen a sziámi pár, két szélén a két feleség. Összesen 21 gyerekük született!

Thaiföldön tilos alsónadrág nélkül elhagyni a lakást. Bár nem ismert olyan eset, hogy a rendőrök ezt az utcán ellenőrizték volna.

Luk Thep - ezek a babák most nagyon népszerűek Thaiföldön. Főleg az idősebb nők körében. Az éttermekben gyerekadagot rendelnek nekik, illetve a repülőgépen is külön jegyük van. Picit olyan, mint a selfie, csak formában. Ezek a babák a mágikus 2. ént jelentik. Gyerekpótlók és szerencsehozók. Nem félnek ezek az ők, és azt mondják, csak pozitív energiát kapnak a babáktól.

Ko Phi Phi - itt forgatták a The Beach c. filmet.
A tömegturizmus a 70-es években indult be, a vietnámi háborúban megfáradt amerikai katonák kezdték el felfedezni Thaiföldöt, ekkor indult be a szexturizmus is.

Thaiföldi szállások

Kapcsolódó cikkek

Dominika - Punta Cana - hotelt is ajánljunk

Dominika

Ha Dominikára tervezed a nyaralást, jól döntesz, főleg ha szereted a fehér homokos tengerpartokat.

Mianmar felépített egy fővárost, már csak a turisták hiányoznak

Mianmar

Mianmar egy különös hely, a cikkből kiderül, hogy miért.

Kambodzsa

Kambodzsa

Ha Kambodzsában jársz, nem illik a talpadat megmutatni.