Kambodzsa

Ahol nem gondolnánk, de nagy buli (is) van. És különleges a folyójuk, ami évente kétszer megváltoztatja a folyási irányát.
Kambodzsa

Kambodzsa zászlója:
az Angkor Wat látható rajta. Az1970-es években a vörös khmerek uralták az országot, amit akkor Demokratikus Kambodzsának hívtak. A név alatt kommunista terrort kell érteni. Ma már egy buddhista monarchia az ország. Jelentősebb a turizmusa, mint gondolnánk, évi 4.5 millió turistával.

Sihanoukville, Serendipity Beach
délen, az ivós turisták által felkapott üdülőhely.

Nem illik a talpadat megmutatni.
Más fejét sem szabad megérinteni, pl. megsimogatni valakit.
A fej egy szent testrész.
Fejfedőt, cipőt le kell venni, ha belépsz egy templomba.

32%-a a kambodzsai lakosságnak 15 évnél fiatalabb. Az oka ennek az, hogy 1975-1979 alatt a terror rezsim sok embert megölt, gyakorlatilag egy egész generációt, az ország egykori elitjét. Ma 14.5 millió lakosa van Kambodzsának.

Kambodzsában 2 születésnapot ünnepelnek csak az emberek. A régi királynő születésnapját június 18-án, és az egykori király
Norodom Szihanuk október 31-ig születésnapját. A lakosság nem ünnepli a saját születésnapját, azt sem tudják sokan az idősek közül, hogy mikor van, minden évben újévkor egy évvel öregebbek lesznek. Csak pár év óta ünneplik a családokban a születésnapot.

Tonie Sap a híres tavuk és Tonie Sap a neve a folyónak is, ami évente kétszer megváltoztatja a folyási irányát. Ehhez alkalmazkodott ott az állatvilág és az emberi élet. Gólyalábra épített házak jellegzetesek itt.

Jellegzetes étel az amok, halból. egytálétel, kókuszdióban párolják, béka, zöldség, kókusztej, pörkölt mogyoró jár hozzá.

A kobraleves pedig egy ínyencség, ami erőt ad, főleg a férfiak eszik. Sütött rovarok, sütött tarantula is kedvelt itt, snackként eszik sörhoz vagy borhoz.

Kambodzsai szállásokKapcsolódó cikkek

Chile - a világ legnagyobb medencéje - San Alfonso del Mar, Goleta - tengerparti nyaralás

Chile

Ha Chilében jársz, mindenképpen nézd meg a világ legnagyobb úszómedencéjét.

Dominika - Punta Cana - hotelt is ajánljunk

Dominika

Ha Dominikára tervezed a nyaralást, jól döntesz, főleg ha szereted a fehér homokos tengerpartokat.

Jamaica, , ahol tilos a daggering

Jamaica

Ha csak a karnevál miatt utazol Jamaicába, akkor akár már februárban is indulhatsz, mivel folyamatosan vannak.