Gyerekkel külföldre: mindent a tervezésről

Amikor gyermekkel készülünk kimenni külföldre, akkor van pár dolog, amit nem árt figyelembe venni, amire fel kell készülni, ha nem akarunk problémába ütközni.
Gyerekkel külföldre: mindent a tervezésről

Amikor gyermekkel készülünk kimenni külföldre, akkor van pár dolog, amit nem árt figyelembe venni, amire fel kell készülni, ha nem akarunk problémába ütközni. Fontos kérdés az okmányok, a szállás, az utazás módja, ideje, az úticél és a szükséges eszközök elcsomagolása is. Lássuk, hogy mit érdemes tudni a tervezésről, ha gyermekkel mész külföldre.

A tervezés folyamata

Az első és legfontosabb az elhatározás, hiszen miután meghoztad a döntést, hogy gyermekkel utazol el, már semmi nem tud megállítani titeket. Ahhoz viszont, hogy minden zökkenőmentes legyen, fontos pár dologra odafigyelni, mielőtt pakolásra adod a fejedet. Az egyik legfontosabb, hogy mielőbb rendezd el az érvényes úti okmányok, ugyanis a gyerekkel utazáshoz ugyanúgy kelleni fognak az érvényes iratok, mintha egyedül mennél. Ez lehet akár útlevél, esetleg személyi igazolvány, attól függően, hogy hova mentek. Már babáknak is készülnek útlevele, így nem árt időben kiváltani, ha nekivágnátok a nagyvilágnak.

Fontos tudni azonban, hogy 18 éves kor alatti gyermek külföldre utaztatásához szükség van egy szülői hozzájáruló nyilatkozatra. Ez tartalmazza, hogy egy vagy két felnőttel indultok útnak. Az iratot a határon bármikor elkérhetik, sőt, egyes légitársaságoknál szintén kötelezőnek számít.

Mi legyen az úticél, ha kiskorúval utaztok?

A gyermekek többsége kíváncsi és érdeklődő, így nem igazán van szükség arra, hogy külön keressetek számukra is tökéletes úticélt. A legtöbbjük ugyanis ugyanúgy kíváncsi egy adott helyre vagy városra, mint a szülők. Ami nekünk izgalmas, az nekik is az lesz, legyen szó kirándulásról, városnézésről, esetleg strandolásról, mind-mind remek élmény lesz számukra.

Korosztály függő, az évek során változó, de 10 éves kor alatt mindegy, hogy milyen úticélt választasz, élvezni fogják a nyaralást vagy telelést. Nem árt azonban programokat keresni az adott desztinációban, hiszen a mindennapos fürdés sem biztos, hogy praktikus megoldás a számukra.

Mi legyen a szállással?

Felejtsd el a gyerekbarát szállásokat, ezek ugyanis a legtöbb esetben egy vagyonba kerülnek és ki sem fogjátok használni. Valószínűleg az utazás során meglesztek etetőszék, babaágy, de játékszoba nélkül is, hiszen nem a hotelben akarjátok tölteni a pihenést. Nem igaz?

Összegezve

Ha tehát gyermekkel mennétek külföldre, akkor a tervezés során ne feledkezzetek meg sem az okmányokról, sem az alapvető kellékekről. Az ovis ágynemű garnitúra választéka segíteni fog abban, hogy a lurkók számára már ne kelljen kutakodni a megfelelő textilek és huzatok után. Érdemes tehát időben felkészülni minden eshetőségre.

Kapcsolódó cikkek

Gyerekkel külföldre: mindent a tervezésről

Gyerekkel külföldre: mindent a tervezésről

Gyermekkel utaznál külföldre? Akkor a cikkben olvasható szempontokat mindenképpen vedd figyelembe a tervezés során. Kattints és tudj meg mindent!

Így utazz a laptopoddal a határon túlra!

Így utazz a laptopoddal a határon túlra!

Összegyűjtöttük, hogy hogyan utazzunk a laptopunkkal a határon túlra és miként készüljünk fel az útra, ha nagyobb távolságra utaznánk el.