5 nagyszerű úticél

Inkább kihagytad a nyaralást a legnagyobb hőség idején? Nem kedveled a főszezont és zsúfolt úticélokat? Nem késtél le semmiről! Amennyiben szeptembertől tervezed kivenni a szabadságod, csodálatos úticélok és élmények várnak. Cikkünkben 5 nagyszerű tájról lesz szó, melyet ősszel is érdemes meglátogatni.
5 nagyszerű úticél

.

1. Gasztronómia ősszel is Toszkánában

A olasz tájakon rengeteg fesztivál van ilyenkor, a szüret idején. Akár a borkészítés tudományát vagy más helyi hagyományokat (pl. szarvasgomba keresés) is eltanulhatjuk a helyi emberektől.

Az időjárás szeptember és októberben a legkellemesebb. A hőség alábbhagy, az esték hűvösebbek, az olasz tájak pedig a természet minden árnyalatában pompáznak.

2. Őszi séták Párizsban

A párizsi romantika nemcsak tavasszal és nyáron, hanem ilyenkor is megtapasztalható. Betérhetünk a kedves kis francia kávézókba, élvezhetjük az utcai zenét, de akár bekapcsolódhatunk a helyi szüreti fesztiválba is. Esős napokra is rengeteg kulturális programot és fesztivált kínál a város, így a „kötelező” városnézésen túl sem fogunk unatkozni.

3. Kirándulás Londonba

A brit fővárosban már megszokhattuk a borús, esős időt. Az is előfordulhat, hogy az ősz egy kis napsütéssel kecsegtet. Minden esetre a szeptember vagy az október tökéletes időpontok, a Buckingham Palace, a Big Ben, és a British Museum meglátogatására.

Ha pedig inkább a vásárlás érdekel, bekapcsolódhatunk a szeptember London Fashion Week-be. Ebben az időszakban az üzletekben is minden jobb áron kapható, így a vásárlás szerelmeseinek itt a helyük. Ha tetszik a program, gyorsan használd ki az online angol tanulás előnyeit, turbózd fel nyelvtudásod, s csapj le a repülőjegyekre!

4. Borkóstolás a portugál Alentejoban

Ha jól esne egy kellemes borkóstolás, irány Portugália! Alentejoban rengeteg bortermelő van, s a vidéken rendezik meg a Szőlő és a Bor Fesztiválját november hónapban. Csodálatos várak, paloták és más történelmi és természeti kincsek hazája ez a vidék. Mivel itt a nyarat követő hetekben is nagyszerű az időjárás, minden adott a pihentető időtöltéshez.

5. Városnézés Amszterdamban

Ez a város nemcsak gyönyörű tavaszi tulipánjairól híres. Szeptembertől a színes lombkoronák között sétálhatunk, miközben a város izgalmas utcaképeiben és csatornáiban gyönyörködünk. Ha kedved van egy csónakázáshoz, biciklizéshez, esetleg piknikhez a parkban, ez a Te úticélod.

Összefoglalva: Az utazás ősszel is lehet ugyanolyan pihentető és élményekben gazdag, mint nyáron. Több olyan úti cél közül is választhatsz, mely különösen gyönyörű ebben az időszakban. Ráadásul számos fesztivál is zajlik szeptember és november között.

Kapcsolódó cikkek

Zürich, Svájc

Zürich

Zürichi tippek azoknak, akik még soha nem jártak itt.

Különleges hotel - Maastricht - szállás, szálloda, szálláshely, utazás, nyaralás

Hollandia

Hollandia egyik legérdekesebb hotele, a Krusiheren Hotel Maastricht.

Hollandia legszebb helyei

Hollandia

Amszterdam, az a város, ahol nem a nők, hanem a férfiak állnak a kirakatok előtt.