Berlin különleges italboltjai - mutatjuk, milyenek

Berlinben barangolva számtalan különleges italboltra bukkanhatunk. Sokan évszázados hagyománnyal, mesteri szaktudással és persze óriási választékkal rendelkeznek.
Berlin különleges italboltjai - mutatjuk, milyenek

A sokoldalú abszint

Berlin divat- és hipszterközpontjában találjuk a múlt évszázad elején nyílt Absinthdepotot, ami - nevéhez méltóan - sokszínű abszintválasztékával kápráztat el. Beavat az abszintfogyasztás rituáléjába, valamint beszerezhetjük annak kötelező tartozékait is. A “zöld tündér” 300 változatát próbálhatjuk ki, az összképet pedig minőségi sör-és borkínálat teszi teljessé.

Óriási whisky-piac Délkelet-Berlinben

A Big Market whisky-szentélye gigantikus, 8000 különböző fajtát számláló rövidital-választékkal bír, ebből 3500 whisky. Ráadásul itt még egy whiskymúzeumot is megtekinthetünk. Érdemes odafigyelnünk a nyitvartási időre, ami sajnálatos módon kissé szűkös.

A felesek szakértőjének boltja

Dr. Thomas Kochan ténylegesen a snapszot tanulmányozta, egy könyvet is kiadott a témában. Kedélyes hangulatú boltjában elsősorban kézműves módon előállított italokat kínál, sorozatgyártásban készülő italokkal a Dr. Kochan Schnapskulturban nem találkozhatunk.

Gazdag gyűjtemény single malt whisky-kből

A Finest Whisky utcafrontját nehézkes megtalálni, odabenn azonban három és fél szobás kincsesbánya fogad. A klasszikusokon túlmenően igazi, független gyártású ritkaságokkal is találkozhatunk itt.

Számtalan érdekesség, 1500 féle whisky

A Wein & Whisky tulajdonosának szaktudása Európa-szerte elismert, méltóvá téve őt a “whisky-kancellár” névre. Werner Hertwigs 1500 féle whiskey-je közt találunk gyűjteményekből származó különlegességeket épp úgy, mint saját terméket, a “The Uncollectable Collection” néven.

110 éves hírnév

A Lichtenberg-i Kierzek 1910-ben alakult, a család azóta minden generációval öregbíti a bolt hírnevét. A Lichtenberg-i pályaudvartól nem messze található üzletben 600 féle whisky-t, 100 féle rumot és a gin 100 fajtáját is megtalálhatjuk. Megtalálhatóak még itt likőrök, tequilák és a felesek lenyűgöző kínálata. Olyan, mintha Berlin italtörténetének egy szeletébe nyernénk itt betekintést.

Szeszesitalok a Karib-tengerről és Japánból

A cukornádból és melaszból készült párlatok egyre népszerűbbek, a Schöneberg-i Rum Depot pedig elképesztő választékot kínál belőlük. Többek közt karib-tengeri szigetekről, dél-amerikai magaslatokról és Japánból származnak. Koktélokba keverhetőek, de tisztán is élvezhetjük őket.

Ahol a saját márka hamar elfogy

A Kreuzberg-i Tabac & Whisky Center kívülről egy érdektelen kioszk benyomását kelti, már csak ezért is lenyűgöző, hogy belül az ország legjobb és legértékesebb italaival találkozhatunk. A tulajdonos precízen és lelkesen beszél mindannyiukról, ám az üzlet jó ismerői elsősorban a saját gyártású “Classic of Islay” után kapkodnak.

Egy őskövület a berlini italboltok közt

A Whisky & Cigars a Hackeschen Höfe hátsó részén kap helyet. A tulajdonos örömmel továbbadja a bölcsességét, legyen szó whisky-szemináriumról, vagy az üzlet kínálatáról, amibe minőségi konyakok, rumok és sherry-k is beletartoznak.

Persze, a minőségi italokért nem kell Berlinig utazni. Itt az iDrinks.hu, ahol kiváló whiskey-ket és számtalan röviditalt találunk a világ minden tájáról!

Ha pedig ellátogatnál Berlinbe, berlini szállások itt!

Kapcsolódó cikkek

Moldova

Moldova

Moldovában rengeteg szőlőt termelnek, azonban ma már csak a 10. helyen állnak borexportban.

Skócia, a hegyek, a kastélyok és a Haggis országa

Skócia

Skócia gyönyörű, hiszen erdőkkel, mocsarakkal, tavakkal, Lochans-okkal és rengeteg heggyel van tele.

Kréta

Kréta

Kirándulási lehetőségek Krétán.