Ascona, Locarno, Lugano (Tessin kanton, Svájc)

Tessin kanton egyesíti Svájc és Olaszország előnyeit: svájci rendezettség, olasz étetöröm, Enyhe klíma, gyönyörű hegyek veszik körül. Nyugodt, senki nem kapkod, és mégis svájci óramű-pontossággal működik. Dolce vita és alpoki pompa.Jó szálloda Ascona-ban a Hotel Giardino (az étterme is!), vagy Locarno-ban a Hotel Mirafiori

Hotel Giardino, Ascona szállás - meditterán hangulatú szálloda:


Hotel Mirafiori - Locarno szállás - pedig így néz ki, és ilyen a kilátás:A legjobb biopék, a Mehltretter, Losone településen (Locarno közelében), a Via Locarno 43 cím alatt található. Még a neve is Mehltretter...  Signora Mehltretter szolgál ki személyesen. Igazi kenyérillat van, a Pane Valle Maggia -t érdemes kipróbálni.Lago Maggiore (tó) és a Luganói-tó (Luganer See) kihagyhatatlan a környéken.

Lugano - kedden és pénteken van piacnap, érdemes meglátogatni, tele friss élelmiszerrel.
Ascona - keddenként van élelmiszerpiac a parton.
Locarno - csütörtönként van piac, Piazza Grande.A környék legjobb sajtja pedig ez, ez már Olaszországban, a P.zza Ranzoni 19 szám alatt, Verbania-Intra -ban.

Érdekesség, hogy Tessinben, az éttermekben, a legkedveltebb köret a polenka, azaz a puliszka.


Al Porto - cukrászda (Locarno, Ascona és Lugano-ban is), itt kapható panettone, a tradicionális, és a Panettone Nostrano, dióval, mandulával, sárgabarackkal, fügével és cseresznyével.


Panettone Nostrano

Jó étterem még a Grotto al Capon, Brione sopra Minusio -ban.

Tessin csak geográfiailag Svájc mélypontja, minőségben viszont egyik csúcspontja. Nyáron érdemes menni.