Libéria

Libéria és a szomszédos Sierra Leona a "Bors-part", a legjobb-legdrágább bors itt terem, és exportálják szerte a világba.

Libéria: volt itt minden az elmúlt években, polgárháborúk, ebola-vírus. De mégis egyre jobb a politikai és gazdasági helyzet.
A helyiek optimisták és barátságosak. Az idegeneket kézfogással fogadják.A libériai zászló hasonlít az amerikaira, de 50 helyett csak 1 csillag van benne.

Ellen Johnson-Sirleaf, libériai elnök, egy hölgy! 79 éves volt 2017-ben, amikor ott jártunk. Az egyetlen nő az afrikai kontinensen, akit demokratikusan megválasztottak. Közgazdász-tudós, Harvardot végzett, 4 gyereke van és 10 unokája. Ő az afrikai Iron Lady. A lakosok mamának becézik. A libériai értelmiséggel ellentétben neki nincsenek afroamerikai rokonai. 
Az egyik nagyapja bennszülött törzsfőnök volt Gola-ban, a másik német kereskedő.A 19. században egykori amerikai rabszolgák telepedtek le itt, felszabadításuk után. Olyan házakat építettek, amiket USA déli részéről ismertek. Erről a libériai koloniális stílusról többet megtudhatsz, ha elmész a Nemzeti Múzeumba, Monrovia-ba.Híres libériaiak

George Weah - egykor focista, néphős, ma politikus.Hao Ge - hangutánzó művész. Ő asztrofizikus, matematikus. Ő volt az első feketeafrikai részvevő egy kínai tehetségkutatóban, és meg is nyerte az énekversenyt, mert tökéletes kiejtéssel adta elő a kínai dalokat.Jellemző állat a törpevíziló. Tudod, a picike lábú. De 300kg kb.
Sokat van vízben, ami hűti, és ettől lesz elasztikus a bőre.  
A 19. század végén majdnem kihalt, de szerencsére egy program keretén belül megmentették.Momolu Duwalu Bukele feltalált egy nyelvet (pontosabban a vai jeleket), ami 226 jelből áll, a latin abc 26 betűjéhez képest.

579km tengerpart, egy szörfparadicsom Libéria.

A leghíresebb és legjobb szörfös Alfred Lomax, van róla egy dokumentumfilm is, Sliding Liberia címmel, ami bemutatja az ő és országa, Libéria történetet.

Egész Libériában 1 praktizáló pszichiáter van...Szállás árak ilyenek Libériában, ugye főleg Monrovia-t érdemes nézni, ide kattintva

Monrovia repülőjegyet, akciós vagy olcsó repülőjegyeket Líbiába pedig itt találsz:
Szálloda, hotel, szállás kereső:
Booking.com