Kambodzsa

Kambodzsa zászlója:
az Angkor Wat látható rajta. Az1970-es években a vörös khmerek uralták az országot, amit akkor Demokratikus Kambodzsának hívtak. A név alatt kommunista terrort kell érteni. Ma már egy buddhista monarchia az ország. Jelentősebb a turizmusa, mint gondolnánk, évi 4.5 millió turistával.

Sihanoukville, Serendipity Beach
délen, az ivós turisták által felkapott üdülőhely.Nem illik a talpadat megmutatni.
Más fejét sem szabad megérinteni, pl. megsimogatni valakit.
A fej egy szent testrész.
Fejfedőt, cipőt le kell venni, ha belépsz egy templomba.32%-a a kambodzsai lakosságnak 15 évnél fiatalabb. Az oka ennek az, hogy 1975-1979 alatt a terror rezsim sok embert megölt, gyakorlatilag egy egész generációt, az ország egykori elitjét. Ma 14.5 millió lakosa van Kambodzsának.Kambodzsában 2 születésnapot ünnepelnek csak az emberek. A régi királynő születésnapját június 18-án, és az egykori király
Norodom Szihanuk október 31-ig születésnapját. A lakosság nem ünnepli a saját születésnapját, azt sem tudják sokan az idősek közül, hogy mikor van, minden évben újévkor egy évvel öregebbek lesznek. Csak pár év óta ünneplik a családokban a születésnapot.Tonie Sap a híres tavuk és Tonie Sap a neve a folyónak is, ami évente kétszer megváltoztatja a folyási irányát. Ehhez alkalmazkodott ott az állatvilág és az emberi élet. Gólyalábra épített házak jellegzetesek itt.Jellegzetes étel az amok, halból. egytálétel, kókuszdióban párolják, béka, zöldség, kókusztej, pörkölt mogyoró jár hozzá. 

A kobraleves pedig egy ínyencség, ami erőt ad, főleg a férfiak eszik. Sütött rovarok, sütött tarantula is kedvelt itt, snackként eszik sörhoz vagy borhoz. 

Kambodzsai szállások