Guatemala


Guetamala zászlója:
a kék a 2 óceánt jelképezi: Atlanti-óceán, Csendes-óceán, a fehér az ország tisztaságát.

A szolgálati és harci zászlóban van egy címer is, rajta a nemzeti állat, a quetzal (kvézál), és a függetlenség dátuma (1821. szeptember 15.).37 vulkán van Guatamala-ban, ebből 3 aktív még: Pacaya, Fuego, Santaguito.
Csak 200 km-re fekszenek egymástól.
Pacaya pedig csak 30km-re van Guatemala várostól.
Atitlán-tó, a világ egyik legszebb tavaA quetzel madárról még várost (az ország 2. legnagyobb városát) is elneveztek, illetve a helyi pénzt is így hívják.
A quetzel akár 1 méteres is lehet a hosszú farktollával.
Bár eredetileg teljesen zöld volt, ma már vörös a melltolla, a legenda szerint azért, mert amikor a spanyolok meghódították Közép-Amerikát, a quetzel megfürdött az utolsó, megölt quiché-indián király vérében, Az iható csokit mexikói apácáknak köszönhetjük, ők készítettek először egy ilyet egy kolostorban. A csokoládé szilárd, táblás formáját pedig Guatemala-ban fejlesztették ki. Erre emlékeztetnek ma olyan falunevek, mint Chicacao, Cacao, vagy a maja Chocolá.10ből 4 guatemalai (39%) indig, azaz maja származú. A spanyol kolonizáció ellenére többezer maja város fennmaradt. A legtöbbet északon találjuk: Petén -ben, a zöld vadonban. A Tikal Nemzeti Park (Tikal National Park) az UNESCO-világörökség része. Közepén áll a Temple I, ami bár nem a legnagyobb (47 méter), de a legfontosabb maja templom. Guatemala hotel, szállás keresőBár Levi Strauss a farmer atyja, a Blue Denim eredetileg guatemalai kreáció. A Denim szó a francia Nimes városából ered, ahol már a 17. században készítették, a szövőnők a Serge de Nimes-nek hívták, abból jött a Denim.Jáde kő a világon legtöbb Guatemala-ban található. Ezen ásvány kultúrtörténeti jelentőségét a Guatemala városban található régészeti és néprajzi múzeum állandó tárlata is bizonyítja. A keménysége miatt szerszámként használták, követ törtek vele, de akár már jáde köveket is. A majáknál az volt a szokás, hogy a halott szájába jádegolyót tettek. Az uralkodók akár egy teljes halotti maszkot kaptak ebből a zöld drágakőből. Guatemala repülőjegy:

Szálloda, hotel, szállás kereső:
Booking.com