Mit érdemes megnézni Tenerifén egyhetes nyaralás alkalmával?

Tenerife a Kanári-szigetek legnagyobb területe, amely közel 2000 km2-t tesz ki. Az állandó lakosainak száma nagyjából egymillió fő, azonban évente majdnem 5 millióan látogatnak el ide nyaralni vagy éppen telelni. A sziget alapvetően egy nyaraló hely, viszonylag kevés a kulturális és a turisztikai látnivaló. Azonban bőven van mit megnézni itt egy egyhetes nyaralás alkalmával. Lássuk a lehetőségeket!
Mit érdemes megnézni Tenerifén egyhetes nyaralás alkalmával?

Földrajzi adatok Teneriféről

A sziget északi részénél rengeteg szikla található, míg a déli területek csodálatos homokos tengerpartokkal van tele. Ezáltal lehetőség van túrázni, napozni, fürdeni, de nem lesz hiányunk az igazi trópusi élményekben sem. A turisták nagy része inkább délre látogat el, azonban egy egyhetes nyaralás során bőven akad lehetőség arra, hogy egy kicsit jobban felfedezzünk a szigetet. Ott van például a középen elhelyezkedő Pico de Teide inaktív vulkán, amely nagyobb mint 3700 méter. Ez tulajdonképpen nemcsak a Kanári-szigetek, hanem Spanyolország legmagasabb pontja is egyben.

Látnivalók Tenerifén

Az egyik legkedveltebb célpont Santa Cruz, amely a terület második fővárosának számít. A település északkeleten található, ahol rengeteg csodálatos tengerparton süttethetjük a hasunkat. Emellett nevezetességnek számít a kikötő, amely az Atlanti-óceán egyik legnagyobb hajókikötője. Itt található továbbá a közeli Las Teresitas, amely egy kedvelt strand. Ide a Szaharából hoztak homokot, ugyanis a tenger folyamatosan kimossa azt. Ne feledkezzünk meg a világ második legnagyobb karneváljáról sem, ami mellett mozizhatunk, piacozhatunk, de még galériát is megcsodálhatunk egy egyhetes pihenés alkalmával.

Nyaralás Tenerifén

Amennyiben pedig további érdekességeket fedeznénk fel, abban az esetben szóba jöhet Puerto de la Cruz, ami a sziget legkisebb településkörzete. A nyaralás Tenerifén tehát igazán változatos és érdekes lehet, hiszen ez az aprócska terület remek lehetőséget kínál nekünk, turistáknak, hogy egy kicsit jobban beleláthassunk az itten életbe. Nem messze innen állatkert, park is található, ahol még egy botanikus kertbe is betekintést nyerhetünk. A kultúra szerelmeseinek pedig ott van Castillo San Felipe kis kővára, illetve a híres és nevezetes anglikán templom egyaránt.


Népszerű üdülőközpont

Mindenképpen érdemes szót ejteni a Playa del las Americasról, amely egy 1960-as években épült üdülőközpont. Az egyhetes itt tartózkodás során mindenképpen érdemes ellátogatni ide, hiszen itt számos bár, étterem, szórakozóhely található, amely feldobja a mindennapos strandolást. A tengerparti részt mesterségesen alakították ki, a fő látványosság pedig kétségkívül a Parque Central de Arona, ami egy trópusi, illetve Kanári-szigetekre jellemző növényekkel beültetett park.

Összegezve

Bőven van tehát mit csinálni egy nyaralás alkalmával Tenerifén idén is. Mindenképpen érdemes ellátogatni a közeli parkba, megnézni a helyi vulkán, megkóstolni a népszerű üdülőparadicsom ízletes ételeit, hiszen ezek mind-mind hozzátesznek a felejthetetlen élményhez.

Tenerifei szállások itt!

Kapcsolódó cikkek

Franciaország

Franciaország

A franciákról nem gondolnánk, de ők is szeretnek nudista strandra járni.

Andorra

Andorra

Franciaország és Spanyolország közé ékelődve található Andorra.

Paradicsomfesztivál

Bunol

Bunol, a paradicsomfesztivál fellegvára.