A francia borok kezdőknek szóló útmutatója

Számos oka van annak, hogy egy kezdőnek miért érdemes kipróbálnia a francia bort.
A francia borok kezdőknek szóló útmutatója

Amerikában a francia bor készítéséhez használt szőlőfajták széles körben ismertek. Ennek ellenére sok embert megijeszt a franciaországi bonyolult megnevezési rendszer. Szerencsére van egy kezdő útmutató a francia borokról, amely segíthet a kezdésben. A következő tippek segítenek eligazodni a francia borok között, és a lehető legtöbbet kihozni a borfogyasztásból.

Először is, Franciaország a világ legnagyobb bortermelő országa, amely évente akár 8 milliárd palack bort is előállít (sok francia bor kapható itthon is: https://borkorzo.hu/francia-borok). A hatalmas mennyiségű előállított bor ellenére sok felnőtt még mindig nem érti a címkét. Ha megismeri a régió éghajlatát, jobban tud majd választani. A kezdéshez nagyszerű módszer egy francia borokról szóló könyv megvásárlása. Ez az egyik legjobb ajánlat a Francia Borakadémia digitális tanfolyamához.

Francia bort az ország szinte minden régiójában termelnek, a hűvösebb Loire-völgytől északon a meleg Földközi-tenger partvidékéig. Több száz különböző szőlőfajta létezik, és biztosan találsz olyat, ami tetszik neked. A franciák nagy hangsúlyt fektetnek a kulináris földrajzra, és az elsők között voltak azok az országok is, amelyek törvényesítették a szőlő és a borszőlőültetvények minőségét. Valójában ők találták ki a terroir szót.

Mielőtt francia bort iszik, ismernie kell az alapokat. Az egyes régiókban a szőlőfajtákat származásuk szerint nevezik el. Általában ezek a borok ugyanabból a régióból származnak, de különböző módon készülnek. Ha van egy térkép, amelyre hivatkozhat, könnyebbé válhat a legjobb bortípusok azonosítása.

Ha már elsajátította a francia borok alapjait, továbbléphet az ország borainak összetettebb aspektusaira. Érdemes lehet megkóstolni a különböző régiókból származó borokat. A legjobb francia borok közül néhányat az északi Loire-völgyben és a déli, mediterrán tengerparton készül. Ezen a két alapvető régión kívül a francia borok a világ minden tájáról származnak. Ezek a legjobb borok, amelyeket egy kezdő felfedezhet, mivel a kritikusok gyakran dicsérik őket.

Kapcsolódó cikkek

Kréta

Kréta

Kirándulási lehetőségek Krétán.

Moldova

Moldova

Moldovában rengeteg szőlőt termelnek, azonban ma már csak a 10. helyen állnak borexportban.

Andorra

Andorra

Franciaország és Spanyolország közé ékelődve található Andorra.