Bécs

A napokban nyitnak meg a karácsonyi vásárok. Európa egyik legnagyobb adventi vására Bécsben található, ahova ilyenkor tömegek látogatnak el.
Advent Bécsben, bécsi karácsonyi vásár 2021 / 2022

Ausztriában nagy hagyománya van a karácsonyi vásároknak. Az első vásárokat Bécsben tartották - a legenda szerint több mint hét évszázaddal ezelőtt -, és a mai napig hatalmas népszerűségnek örvendenek a helyiek és az ide látogató turisták körében egyaránt. Mai helyére, a Rathausplatzra 1975-ben költözött a vásár, mai nevén a Bécsi Adventi Varázslat. Semmit sem veszített történelmi hangulatából, s évről évre egyre több látogatót vonz az osztrák fővárosba. Mára már nem csak a bécsieknek készül a vásár, amely mintegy 150 standdal várja a látogatókat szerte Európából. A becslések szerint mintegy hárommillió vendég érkezik a vásárra, közülük félmillióan külföldről. Az osztrák főváros legnagyobb és leghíresebb karácsonyi vására, a Christkindlmarkt. A 26. alkalommal megrendezett Christkindlmarkt elsősorban a családokról szól. A gyerekeket Jézuska-műhely, Jézuska-expressz, Mennyei Postahivatal és jászolkiállítás várja, míg szüleik 144 stand kínálatából válogathatnak.Ma már az adventi vásár sokkal több, mint egy egyszerű, ám hangulatos piac, ahol az ember feltankolhat a minőségi és különleges alapanyagokból, sokkal inkább egy találkozóhely, ahol régi barátok legalább egy évben egyszer sétálhatnak egy kiadósat, s megbeszélhetik az egész évi történéseket egy finom forralt bor társaságában.

Bécs itthonról is könnyen elérhető, tehát akit érdekelnek az adventi vásárok, annak érdemes ellátogatnia az osztrák fővárosba. Budapestről kb. 2,5-3 óra az út és az útiköltség sem drága, így érdemes egy egész napot eltölteni Bécsben.

Érdemes egy éjszakát Bécsben tölteni, szállások hozzá itt.

Ajánlott bécsi hotel:
Star Inn Hotel Schönbrunn
- olcsó,
- jó a reggeli (pezsgő, lazac stb.),
- tényleg metró mellett van,
- átlagos, de azért szép a szoba,
- éjjel-nappal van recepció,
- könnyű parkolás, van mélygarázs, igaz, fizetős (ha Budapest felől jössz, akkor túl kell menni a hotelen, majd jobbra kanyarodni, majd egyből jobbra, tehát nem kell előtte becsekkolni, csak megnyomod a gombot, hogy a hotelbe jöttél).

Kapcsolódó cikkek

Zürich, Svájc

Zürich

Zürichi tippek azoknak, akik még soha nem jártak itt.

Madeira különleges taxijai

Madeira

Madeira, Portugália egy szépséges üdülőparadicsom. Láthatsz itt virágokat, meredek sziklákat és édes borokat is kóstolhatsz.

Litvánia

Litvánia

Ha Litvániába készülsz, böngéssz a remek szállások közül.