Bécsi adventi vásár

Idén is megnyitnak a karácsonyi vásárok. Európa egyik legnagyobb adventi vására Bécsben található.
Advent Bécsben, bécsi karácsonyi vásár 2022 / 2023

Ausztriában nagy hagyománya van a karácsonyi vásároknak. Az első vásárokat Bécsben tartották - a legenda szerint több mint hét évszázaddal ezelőtt -, és a mai napig hatalmas népszerűségnek örvendenek a helyiek és az ide látogató turisták körében egyaránt. Mai helyére, a Rathausplatzra 1975-ben költözött a vásár, mai nevén a Bécsi Adventi Varázslat. Semmit sem veszített történelmi hangulatából, s évről évre egyre több látogatót vonz az osztrák fővárosba. Mára már nem csak a bécsieknek készül a vásár, amely mintegy 150 standdal várja a látogatókat szerte Európából. A becslések szerint mintegy hárommillió vendég érkezik a vásárra, közülük félmillióan külföldről. Az osztrák főváros legnagyobb és leghíresebb karácsonyi vására, a Christkindlmarkt. A 26. alkalommal megrendezett Christkindlmarkt elsősorban a családokról szól. A gyerekeket Jézuska-műhely, Jézuska-expressz, Mennyei Postahivatal és jászolkiállítás várja, míg szüleik 144 stand kínálatából válogathatnak.Ma már az adventi vásár sokkal több, mint egy egyszerű, ám hangulatos piac, ahol az ember feltankolhat a minőségi és különleges alapanyagokból, sokkal inkább egy találkozóhely, ahol régi barátok legalább egy évben egyszer sétálhatnak egy kiadósat, s megbeszélhetik az egész évi történéseket egy finom forralt bor társaságában.

Bécs itthonról is könnyen elérhető, tehát akit érdekelnek az adventi vásárok, annak érdemes ellátogatnia az osztrák fővárosba. Budapestről kb. 3 óra az út, és az útiköltség sem drága (akinek igen, annak a vonat is jó opció), így érdemes egy egész napot eltölteni Bécsben.

Érdemes egy éjszakát Bécsben tölteni, szállások hozzá itt.

Ajánlott bécsi hotel:
Star Inn Hotel Schönbrunn
- olcsó,
- jó a reggeli (pezsgő, lazac stb.),
- tényleg metró mellett van,
- átlagos, de azért szép a szoba,
- éjjel-nappal van recepció,
- könnyű parkolás, van mélygarázs, igaz, fizetős (ha Budapest felől jössz, akkor túl kell menni a hotelen, majd jobbra kanyarodni, majd egyből jobbra, tehát nem kell előtte becsekkolni, csak megnyomod a gombot, hogy a hotelbe jöttél).

Kapcsolódó cikkek

Zürich, Svájc

Zürich

Zürichi tippek azoknak, akik még soha nem jártak itt.

Moldova

Moldova

Moldovában rengeteg szőlőt termelnek, azonban ma már csak a 10. helyen állnak borexportban.

Paradicsomfesztivál

Bunol

Bunol, a paradicsomfesztivál fellegvára.